Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így telt a június a MyFarm kertek táján

MyFarm_Kata
2021. 07. 06. 13:23:38
Így telt a június a MyFarm kertek táján

Ismét egy kihívásokban gazdag hónapot tudhatnak maguk mögött MyFarm Gazdáink: míg tavasszal a hideg és a sok csapadék, addig az elmúlt hetekben az extrém forróság és szárazság nehezítette dolgukat a farmokon. Ráadásul egyre nagyobb számban jelennek meg a kártevők is a kertekben.

Hogy melyik MyFarmer hogyan élte meg az elmúlt hónap nehézségeit? Lássuk!

 

András Gazda (Ópusztaszer) nincs könnyű helyzetben, hiszen farmja az ország egyik legszárazabb pontján helyezkedik el. Így bizony sokat megy az öntözőberendezés, ami viszont nem csak a növényeket, de a gyomokat is életben tartja. 

Hatalmas étvággyal bírnak a kert kártevői is: a poloska és a földibolha is szívesen vetné meg lábát a kertben - András azonban résen van, és bizony kézzel távolítja el a hívatlan betolakodókat. 

A kihívásokat feledteti azonban, hogy szépen fejlődik a kert, és sorra jelennek meg az újabb és újabb termények: “A szezon eleji kelkáposzta és karalábé állomány mostanra leköszönt. Átvették a helyüket a paprikák és paradicsomok a fóliában. Olyan különleges fajták is kerültek a földbe mint a fekete koktélparadicsom, vagy a mexikói fehér paprika. Alig várjuk, hogy megnőjenek.” - írja András a Facebook csoportjában. 

 

“Már szépen alakul a kert, egyelőre bírják a zöldségek ezt a rekkenő hőséget” - jelenti Erika gazda is Nagyrédéről. És valóban, van már a kosarakban minden, mi szem-szájnak ingere: mángold, cukkini, borsó, tépő saláta, répa, hagyma, menta, kapor… és hamarosan érkezik a paprika és az uborka is!

Sajnos Erika napjait most nem a szárazság, hanem kislánya balul elsült esése nehezítette meg - innen is jobbulást kívánunk az örökmozgó legkisebb MyFarmernek! 

 

“Meleg, meleg és nagyon meleg. Az elmúlt pár hét szárazságát a szinte non stop locsolás sem tudta szinten tartani.” - jelenti tömören és röviden Mihály Gazda is Hajdúhadházról. Mindezek ellenére csodásan zöldell a kert és szépen pörög a kiszállítás, így aggodalomra semmi ok! 

 

Hasonlókról számolt be Sándor Gazda is: a szárazság és a kártevők a hartai kertet sem kímélik, így sok növény lassabban indult meg az elmúlt években megszokotthoz képest. Csodásan burjánzik viszont a paradicsom, amelyből bőséges termést vár idén MyFarmerünk.

 

Norbert Gazdáéknak Demjénben viszont kijutott a csapadékból az elmúlt heti viharok kapcsán: bőven hullott eső… és borsónyi méretű jég is. Szerencsére nagy kárt nem okozott a kertben, csak a kukorica hajolt meg kissé a szél akarata előtt. 

Továbbra is gondot okoznak azonban a csigák (akik szintén nagyon örültek az esőnek), melyekkel a futókacsák veszik fel sikeresen a harcot. 

 

A fagyos, hideg tavasz után szépen fejlődik viszont Kata és Tamás Gazda kertje Nagybajomban

“Egyre szebben éled a kert, virágzik minden, aminek kell. Már megjelentek a paradicsomok, magukhoz tértek a saláták és káposzták és kikerült a dinnye, a tök, az édesburgonya és a burgonya. A sátorban is nagy az élet: vannak bébi kígyó uborkák, és mellettük a chili és az ízes paprikák is ontják a virágokat.” - jelenti örömmel Tamás. 

 

Minden bonyodalom ellenére azért nagyon élvezik MyFarmereink a munkát, hiszen rengeteg bátorítást és kedves szót kapnak előfizetőiktől és a kertek egyre látványosabban hálálják meg a sok munkát és gondoskodást. 

“Ez az időszak nagyon izgalmas, hiszen napról napra egyre több minden érik. Bár nagyon meleg van, ezért hajnalban és este lehet csak dolgozni, mégis talán ez a legszebb időszak a kert életében.” - fogalmazza meg Tamás Gazda, mi pedig nem tudunk mást, csak egyetérteni vele. 

Keresés