Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan készülnek a MyFarm gazdái az idei szezonra?

MyFarm_Kata
2021. 02. 07. 11:09:32
Hogyan készülnek a MyFarm gazdái az idei szezonra?

Bármennyire vágyódunk is már a tavasz után, az első erősebb napsugarak, derűsebb hajnalok ellenére a természet és a föld még igencsak szunnyad. Mit tehetnek ebben az átmeneti időszakban a gazdák a szezon sikerességéért, hogyan készülnek a következő hónapokra?

Nézzünk körbe, járjunk utána!

 

 

“Az év eleje a készülődésről a tervezésről szól. Nézegetjük, keresgéljük a legjobb vetőmagokat. Tervezzük a kert szerkezetét is: mit, hova és mi mellé ültessünk, hogy védelmet és harmóniát nyújtsanak egymásnak? Ennek kidolgozása nagy kihívás, mert sok

tényezőt figyelembe kell vennünk például a tenyészidőt, növénytársításokat, fény -és vízigényüket.” - összegzi Norbert gazda Demjénből. 

 

A tanulás, önképzés, elméleti felkészülés az egyik fő foglalatossága most az összes MyFarmerünknek: 

Szabi és párja, Erika (Nagyréde) még egy egy biokertészetről szóló online tanfolyamra is beiratkoztak, hogy a lehető legtöbb tudást szippantsák magukba az érdemi munka megkezdése előtt.
 

Akadnak persze fizikai tennivalók is a közösségi kertek körül: 

 

Annak érdekében, hogy minél korábban megkezdhesse előfizetői friss, vegyszermentes zöldségekkel való kiszolgálását, András Gazda (Ópusztaszer) például két fóliasátrat is hadrendbe állított. Ezekben már gőzerővel folyik a tereprendezés, gereblyézés és az elmaradhatatlan komposztálók létesítése.

 

Hajdúhadházi Gazdánk, Mihály Gazda és édesapja pedig a régi szőlőlugast alakítják át serényen: a jövőben sok pirosló paradicsomot és zöldellő uborkát szeretnének ezen a területen látni. 

 

Nem más múlik a lelkiismeretes felkészülésen, mint Gazdáink vállalkozásának sikere, családjaik bevétele és előfizetőik elégedettsége. 

 

Anna Gazda (Kerekegyháza) komoly jövőképet épít a MyFarm ötletére: 

"A vevőknek köszönhetően azt csinálhatom, ami évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennem. Lehetőségem nyílik családanyaként dolgozni egy remek cél érdekében, úgy, hogy közben nem kell távol lennem a családomtól hétfőtől péntekig 8-10 órában. Lehetőségem van minőségi élelmet előállítani olyanoknak, akik értékelik ezt. Ráadásul a kislányomnak is remek példát mutathatok!"

 

"Minden energiánkkal azon leszünk, hogy a lehető legjobbat nyújthassuk az előfizetőinknek, ezzel kiérdemelve tőlük az elégedettségüket és szimpátiájukat" - fűzi mindehhez ígéretét Kata Gazda (Nagybajom) a többiek nevében is.

 

Tudatos vásárlóként Te is támogatnád szimpatikus MyFarm Gazdáink munkásságát? 

Akkor keresd a Hozzád legközelebb eső kertet a felső menüsorban, vagy a https://myfarmharta.com/#kertek oldalon!

Keresés