Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A májusi kert – Tippek és trükkök vegyszermentes kertészkedéshez

A májusi kert – Tippek és trükkök vegyszermentes kertészkedéshez

Májusban már nem kell tartanunk a hajnali fagyoktól, így ez az időszak kiváló az aktív kertészkedésre. Hoztunk egy listát, hogy biztos semmi ne maradjon ki a hónapban a kerti teendők közül.

1. A fű ápolása: A sok eső elősegíti a pázsit növekedését, ezért fontos a rendszeres fűnyírás, ami segít egészségesen tartani a gyepet és ritkítja a gyomnövényeket. Májusban érdemes természetes trágyát használni, de ügyelj, hogy a réteg ne legyen túl vastag. A fűnyíró pengéit tartsd élesen, hogy szépen metszhesd a füvet.

2. Tavaszi metszés: Ha még nem kezdted el a bokrok és fák metszését, itt az ideje. A metszés serkenti a növények fejlődését, és segít, hogy erősebben nőjenek. Ne felejtsd el a rózsákat sem megmetszeni!

3. Az örökzöldek karbantartása: Örökzöldeink nem csak szépséget visznek kertünkbe, de zaj- és porvédőként is funkcionálnak. Májusban ültethetsz sövényt, vagy végezhetsz egy sövénynyírást, hogy formában tartsd őket.

4. Ültetés és palántázás: Ez az időszak tökéletes az új növények elültetéséhez. Tervezd meg előre, hogy mi hol kapjon helyet a kertedben. Használj kizárólag vegyszermentes magokat és palántákat.

5. Kártevőírtás természetes módszerekkel: A kártevők ellen a legjobb védekezés a megelőzés. Ültess segítő növényeket, mint a fokhagyma vagy torma, amelyek elriaszthatják a nem kívánt vendégeket. A növényeket csak virágzás után permetezd, hogy véd a kártevők és betegségek ellen.

6. Öntözés: Ahogy a hőmérséklet emelkedik, az öntözésre is nagyobb figyelmet kell fordítani. A legjobb, ha kora reggel vagy késő este öntözöl, hogy a növények a lehető legkevesebbet párologtassanak.

A kertészkedés nemcsak a környezetünk, de saját egészségünk szempontjából is előnyös, így ha teheted tölts minél több időt a kertedben:)

Tartalomhoz tartozó címkék: Gardena kertészkedés palánta

Keresés