Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így telt a június a MyFarm kertekben

MyFarm_Kata
2022. 07. 20. 08:35:06
Így telt a június a MyFarm kertekben Vidáman, egy hatalmas megtiszteltetéssel indult a hónap a MyFarm kerteknél, hiszen a MyFarm Gazda Alapítvány nyerte meg a Bridge Budapest Üzleti Közösségi Díjátadóján az “Év látható helyi közössége” díjat. Noha az ünnepségen alapítónk Gabesz, Attila és Lackó örömmel vették át a sikerhez járó szobrocskát, az elismerés minden egyes MyFarm gazdának és az egész MyFarm közösségnek jár! 

További izgalmakban is bővelkedett azonban a nyár eleje…

 

 

Nem mondhatjuk éppen, hogy könnyű hónapot tudhatunk a hátunk mögött. Noha a heti, havi és próbakosarak kiszállítása a hónap elején már minden kertnél zökkenőmentesen megindult, a gazdáknak hol a heves esőzés, hol a tikkasztó szárazság, sőt, helyenként a jégeső okozott komoly fejtörést. 

Utóbbit sajnos nem úszta meg nagyrédei és hartai farmunk sem. Öröm az ürömben, hogy a kertek komoly károkat nem szenvedtek, leginkább csak a növények esztétikai megjelenésén rontott valamelyest a jeges zápor. 

 

A komoly időjárásbeli kihívások ellenére szépen színesedtek azonban a kosarak tartalmai: mindenhol megjelent a cékla, cukkini, spenót, mángold, répa, vagy éppen a paradicsom is a kínálatban. Ópusztaszeren pedig a fóliasátornak köszönhetően már paprikát is lakmározhattak a farm vásárlói. A csodás finomságoknak köszönhetően meg is indult a recept-dömping minden zárt előfizetői Facebook csoportban - csodásabbnál csodásabb ételfotókkal színesítve. (Időnként meg is osztunk belőlük a Facebook oldalunkon is!)  

 

Szentmártonkátán a hőség tombolt a hónapban leginkább, így felkerültek a paradicsomokat védő árnyékolók. A paradicsomok egyébként fontos és önálló projektet jelentenek majd a farm elkövetkező heteiben, hiszen Zsolt gazda nem mással, mint a biogazdálkodás komoly szakmai tekintélyével, Székely Gyöngyvérrel állt össze egy új gombaölő baktériumkészítmény tesztelésére. Kíváncsian és izgatottan várjuk az eredményt!

 

Demjénben is szépen növekedtek a növények júniusban, noha sajnos új kártevő - a gyapjas levéltetű - jelent meg a kertben. MyFarmereink elhivatottságát mutatja, hogy ha kell, kézzel szedegetik le az apró rovarokat a zöldségekről, ezzel is óvva őket. Munkájuk szerencsére nem maradt elismerés nélkül, a hónapban ugyanis Norbert gazda és családja TV sztárrá változtak, és a Hír TV “Zsuzsi asztala” című műsorában kaptak egy epizódot a bemutatkozásra. 

 

Mihály gazda Hajdúhadházán már tanult a tavalyi kihívásokból, így idén hamar szolgálatba állított pár napelemmel működő, ultrahangos vakondriasztót, hogy az apró rágcsálók még véletlenül se tévedjenek a kert közelébe!

 

Apró bosszankodások, előrelátó gondolatok és rengeteg öröm jellemezte hát a júniusunkat, melynek koronáját az Oltalom Karitatív Egyesületnél eltöltött, főzőcskézéssel és ételosztással egybekötött napunk jelentette. Hiszen az - olykor némileg magányos -  kerti munkálatok közepette sem szabad elfelejtenünk: mindezt a közösségért, a zöldségek láttán boldogan csillanó szempárokért és az apró összemosolygásokért tesszük. 

 

S, ha ezért még díjat is kapunk? Megköszönjük, szívbe zárjuk, majd megyünk tovább a dolgunkra… hiszen csodás közös pillanatok várnak ránk júliusban is! 

Keresés