Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MyFarm Harta - Mi történt velünk 2019-ben?

MyFarm Harta - Mi történt velünk 2019-ben?

2019 volt az első év a MyFarm Harta életében. Sokat dolgoztunk, tanultunk, örültünk és néha bosszankodtunk is (az időjárás és a kártevők próbára tették néha Sándor Gazda türelmét). Szuper első év volt, lássuk, mi is történt.

Februárban indult el az értékesítés, legnagyobb örömünkre majdnem 40 gazda rendelte meg a kosarainkat rögtön az elején.

Márciusban indult az igazi munka! Sándor Gazda elkezdte művelni a földet, szemet gyönyörködtetően szabályos parcellákat mért ki az ágyásoknak és elvetette az első vetőmagokat.

Áprilisban, a jó idő beköszöntével az első palántákat is elültettük, paradicsomból és paprikából volt a legtöbb.

Májusban jött a legizgalmasabb rész: az igazi tavaszi terményekből kivittük az első kosarakat. Saláta, rukkola, spenót, retek, újhagyma volt a csomagokban, kiegészítésként pedig Anikónak köszönhetően mindenki kapott mentát is. A menta jó sokáig termett, a nyár folyamán sok-sok limonádé készült belőle, és mint kiderült, a szúnyogok ellen is véd, ha bedörzsöljük a bőrünket vele.

Elkezdődött a kártevők ellen is a védekezés: Sándor Gazda rengeteg praktikát bevetett – használt csalánlevet, tejjel permetezett, diófalevélteával és fűszernövények ültetésével tartotta távol a nemkívánatos lakókat az ágyásoktól.

Méhek is költöztek a MyFarm Harta területére: a természetes porzás folyamatában segédkeznek nekünk.

Júniusra minden terület elfogyott, több mint 100 előfizetőnk lett! 30-an heti csomagot rendeltek, 30 havi csomagos megrendelőnk lett és 40 próbacsomagot is kivittünk.

Időközben egyre több helyen jelent meg a MyFarm Harta és két blogger is felfedezett minket magának:

  • Mautner Zsófi, a Chili&Vanilia blog szerzője többek között diós, sült cukkinisalátát és joghurtos zöldbabsalátát készített a kosár tartalmából.
  • Rupáner Margó, a Rupáner-konyha szerzője hartai születésű és most is ott él, így gyorsan egymásra találtunk.

A nyár folyamán a meleg miatt rengeteget locsoltunk, szerencsére ehhez a földterületen lévő kút vizét tudtuk folyamatosan használni.

A közel 1000 zöldségkosár kiszállítása közben rengeteg pozitív és építő jellegű visszajelzést kaptunk, amit ezúton is köszönünk! A következő szezonban igyekszünk ezeket hasznosítani és beépíteni, hogy még jobbak lehessünk. Sőt a cikk írásakor, október végén, még mindig terem néhány zöldség, így szállítunk ki a heti gazdáknak.

Összesen körülbelül 50 napot töltöttünk betakarítással és kiszállítással, kemény munka volt, de megérte!

A nagyjából 5 tonna zöldségből a jótékonysági kosaraknak és a 10%-oknak köszönhetően kb. 600-700 kiló egészséges termény jutott a rászorulóknak.

A szezon alatt számtalan médiában megjelentünk, a teljesség igénye nélkül:

  • Járt nálunk az RTL Klub Szuperzöld c. műsora és a TV2 Mokka,
  • egy részletes cikk jelenik meg az Index.hu-n,
  • írt rólunk a GoodFood Magazin és a Bors Magazin,
  • megjelentünk hellovidek.hu oldalon kétszer is (itt és itt), az alfahir.hu portálon is írtak rólunk,
  • és több helyi rádió és napilap is foglalkozott a MyFarm Hartával, a részletes lista itt található.

Megtalált minket a Gardena és az ELMŰ-ÉMÁSZ enHome, akik okos öntözőrendszert és napelemet ajánlottak fel nekünk, hogy Sándor Gazda jövőre több területet tudjon ugyanilyen minőségben megművelni, cserébe pedig 10-10 heti kosarat kértek a gyermekotthonok részére, mindenki legnagyobb örömére. Nem utolsó sorban pedig még környezetbarátabb lesz így a működésünk!

Keresés