Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MyFarm Harta – Célunk

MyFarm Harta – Célunk

Miután röviden bemutattuk a MyFarm Harta megvalósításában tevékenykedő családunkat, elmeséljük, pontosan hogyan született az ötlet és mi a célunk a jövőben.

Ahogy azt az előző bejegyzésben már említettük, az alapötletet az adta, hogy távol kerülve Hartától, Gabesz egyre jobban hiányolta a hazai ízeket. A fővárosban nehéz felkutatni a valódi, napon érett, tápanyagban dús zöldségeket – ezzel a környezetünkben élőkkel együtt mi is sokszor szembesültünk.

Gabesz leginkább akkor döbbent rá erre, amikor az otthonról hozott finomságokat pillanatok alatt falták be a kollégák és a barátok, ő pedig éhes maradt. ☺

Ekkor kezdett el motoszkálni a fejében a kérdés, hogyan lehetne a keresletet és a kínálatot közelebb hozni egymáshoz. Adott volt a jó minőségű termény és a tudatosan étkező, valódi ízekre vágyó emberek. Azt tudtuk, hogy biopiacokon és magántermelőktől némi kutakodás után be lehet szerezni sok finomságot, de ez idő és energia, így abban biztosak voltunk, hogy a szállításról nekünk kell gondoskodnunk. Hiszen mindenki akkor lesz a leginkább elégedett, ha az asztalára szállítjuk az egészséges alapanyagokat.

Azt is tudtuk, hogy felelősségteljesen kell megvalósítanunk, amit csak lehet. A klímahelyzet megköveteli, hogy tudatosan cselekedjünk, ezért az alábbi célokat tűztük ki magunk elé:

  • Vegyszermentes legyen, amit adunk: Szerintünk azzal teszünk igazán jót a testünknek, ha minél természetesebb formájában fogyasztjuk el a zöldségeket. A még zölden leszedett, mesterséges érlelt paradicsomnak semmi íze, nincs benne annyi tápanyag, mint amennyi lehetne és a vegyszerekkel még mérgezzük is a testünk. Néhány évtizeddel ezelőtt nem volt még szükség erős kémiai anyagokra, hogy finom zöldség teremjen a kertben. Ezt az elvet követve, mi is napról napra okosodunk és fedezünk fel régi-új technikákat. Köszönjük Sándor Gazdának!
  • Környezetbarát csomagolásban szállítsuk a terményt: A természet szerencsére tökéletesen megoldotta a zöldségek bio csomagolását. A saját héjukon kívül nincs szükség másra, ezért mi fából készült, másodkézből beszerzett ládákban szállítjuk a gazdáknak a zöldségeket. Ezeket a ládákat minden szállításnál visszagyűjtjük, újra és újra használjuk, amíg lehet. Leselejtezés után sem terhelik a környezetet, mivel lebomló anyagból készültek.
  • Kisebb ökológia lábnyoma legyen annak, amit megeszünk: Az itthon termett zöldség kevésbé terheli a környezetet, mint a boltok polcán legtöbbször megtalálható külföldről importált áru. Kevesebb szállítási költség, kevesebb csomagolás. Minden kis lépés számít!
  • Térjünk vissza a szezonális zöldségek fogyasztására: A legkisebb terhet akkor rójuk a Földünkre, ha az adott szezonban természetesen is elérhető zöldségeket fogyasztjuk. Nincs szükség messziről importált, különleges fajtákra, szeretnénk megismertetni az itthon elérhető csodás terményeket az emberekkel. Az már csak hab a tortán, hogy a gazdák visszajelzése alapján izgalmas dolog úgy főzni, hogy az adott héten a kosárban található zöldségeket igyekszünk felhasználni az utolsó falatig. ☺
  • Segítsünk egymásnak: Nem titkolt célunk, hogy ha már ilyen eszközök vannak a kezünkben, segítsünk is azoknak, akiknek szüksége van rá. Hiszünk benne, hogy mindenkinek csak egy kis ösztönzés kell és szívesen ad a rászorulóknak. Ezért megszületett a jótékonysági csomag, amivel két szervezetet támogathat bárki, sőt, minden megvásárolt kosár után 10%-ot juttatunk el nekik:

 

A Zirzen Janka Gyermekotthonban 30 hátrányos helyzetű gyermek él Hűvösvölgyben, a napi ellátásukra kapott összeg (750 Ft/gyermek) nagyon kevés, így hatalmas segítség nekik a sok egészséges finomság.

Az Oltalom Karitatív Egyesület országszerte segít rászoruló, a társadalom perifériájára jutott felnőtteknek és gyerekeknek, mi a Dankó utcai központba szállítunk, ahol a népkonyhában mindent felhasználnak, amit segítségül kapnak.

Keresés