Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MyFarm Harta

Sándor Gazda

Hogy hogyan kerültem a mezőgazdálkodás közelébe? Ebbe születtem bele. Emlékszem gyerekként muszáj volt a kertben segíteni, és én persze gyűlöltem, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer ebből fogok élni.

Aztán mégis úgy esett, hogy otthon nagyon hamar - már Gabesz születésekor - lett egy kiskertünk, ahol magunknak termesztettük a családi asztalra valót.

Mikor a fiúk előálltak a MyFarm Harta ötletével, nem hittem, hogy komolyan gondolják, és hogy egy ilyen vállalkozás működhet. Valahogy úgy voltam vele én is, mint sokan mások: a kicsi, de biztos helyzet mindig jobb, mint bizonytalan álmokat kergetni. 

Aztán belelkesültem én is, és ma már el sem tudnám képzelni máshogy a hivatásomat. Másfajta stressz ez, mint a korábbi munkám, ahol egy kisebb csapatért feleltem, így - bevallom - nagyon élvezem. Szinte minden nap a kertben teszek-veszek, mindent gondosan megfigyelek, feljegyzek. Rengeteget tanultam már az elmúlt két szezon alatt is, és a halmozódó tapasztalatoknak köszönhetően minden eddiginél magabiztosabban mondhatom, hogy jó úton haladunk, jó emberekkel. 

Roland Gazda

Horváth Roland gazda vagyok. Édesapámmal nagyjából 15 éve foglalkozunk tojástermeléssel. Kezdetben csak annyi tyúkot vettünk, hogy a Szakmár községben üzemelő kisboltunk vásárlóit ellássuk friss tojással, később azonban rendszeresen bővítettük a farmot a kialakult kereslet miatt. Jelenleg összesen 1500 tyúkból álló tojóállományunk van, ami remélhetőleg még idén kb. 5000 darabra gyarapodik! Kövesdi Gábor barátommal egy közös jó cimboránk hozott minket egy társaságba évekkel ezelőtt. Az azóta kialakult nagyon szoros barátság alapozta meg a mi együttműködésünket is.

Említette, hogy több részről merült fel igény friss, háztáji, szabad kapirgálósoktól származó tojásra, nekem pedig egyébként is a hosszabb távú terveim között szerepelt ennek kivitelezése, csupán idő hiányában nem tudtam belevágni. Végül Gabesz kérésére, a Myfarm csapat támogatása mellett belevágtam és 2-3 hónap alatt el is készült a tyúkudvar a jelenlegi állapotára! Nagyon sok tervem van még, amit szeretnék megvalósítani, de majd szépen fokozatosan... A tyúkok persze már most is nagyon boldogok (no meg a kakasok is), a tojások is szépek és ízletesek, de természetesen mindig van hova fejlődni, sok ötletem van még a jövőt tekintve!

Attila Gazda

Korábban hegesztőként, valamint a mezőgazdaságban dolgoztam, de jó pár éve visszatértem a családi vállalkozásba, 4 éve pedig már magam viszem az üzemet. A Kövesdi családdal barátok voltunk már korábbról is, a fiúk célirányos felkérésére kerültem a vállalkozásba.

Nagyon jól érzem magam a MyFarm Harta csapatban, mert egy jó kis baráti társaság részese lehetek ezáltal. Nagyon jó dolognak tartom az egész kezdeményezést, hiszen Hartát és a helyi termelőket is bemutatják, népszerűsítik vele. Szuper, hogy a srácok ezt így kitalálták!

Anikó Gazda

Bolti eladóként dolgoztam majdnem 40 évet. Már itthon vagyok, mint leszázalékolt nyugdíjas. A csökkentett munkaképességem miatt hímzéssel ( Kalocsaihímzés ) és a MyFarm Harta kerttel töltöm a legtöbb időmet. Próbálom a 40 éves háztáji kertészetben szerzett tapasztalatommal segíteni a férjemet, Sándor gazdát.

Keresés